At kende serie nummeret på dit udstyr er vigtigt af en del grunde. 
For fotografer som ønsker at være medlem af Canon Professional Services (CPS) programmet skal det korrekte serienummer registreres for at kvalificere sig. Derudover er det vigtigt at have skrevet serienummeret ned i forbindelse med forsikring i tilfælde af at man mister udstyret eller det går i stykker. Det kan nemlig hjælpe med at finde den præcise værdi af udstyret.
Denne guide viser dig hvor serienummeret typisk er placeret på et Canon EOS DSLR, EF objektiv, Speedlite flash og inde i billedetes EXIF data.

Ud over serienumre har Canons udstyr også “company codes” som er koder de bruger internt. Disse koder skal ikke blandes sammen med serienumre. Som eksempel er enhver kode som starter med ‘DS’, på et Canon EOS DSLR, et internt model kode nummer, ikke et serienummer. På billedet ovenover vises et objektiv med Canons company code stemplet, “UV0005” i den inderste del af objektives fatning, og serienummeret, “251400” er stemplet i en ydre del af fatningen.

kamera

EOS DSLRs

Der er to typer serienumre for Canon EOS DSLR. Dem til EOS-1 serien og dem for alle andre EOS modeller.
På billedet herunder kan du se serinummeret på et EOS 50D, 7D og 5D Mark II. Fælles for alle EOS modellerne er at serienummeret er placeret i bunden af kameraet. Serienummeret er typisk vist med en sort skrift i en sølvboks.

EOS-1 serien

Serienummeret på EOS-1 serien, så som 1Ds Mark III og 1D Marik IV, skiller sig ud fra de andre serie numre på EOS modellerne eftersom de ikke har “NO.” foran sig og vises som en sekvens af numre med hvid skrift.
Serienummeret er placeret i bunden af kameraet og er typisk vist med en hvid skrift.

Canon EF objektiver

Afhængig objektiv typen – for eksempel prime, zoom eller tilt/shift – har Canons EF objektiver typisk serienummeret placeret på siden af objektivet, eller stemplet ind i fatningen.

Prime (fast brændvidde) objektiver

Canons prime objektiver har deres serienummer på siden af objektivet tæt ved fatningen. De står typisk med hvid skrift.

Zoom objektiver

Canons EF zoom objektiver har serienummeret stemplet ind i objektivets fatning eller på siden af objektivet. De står typisk med sort skrift.

Tilt/Shift objektiver

Canons Tilt/Shift (TS-E) objektiver har serienummeret på siden af objektivet, tæt ved fatningen. De står typisk med hvid skrift.

Canon Speedlite blitze

Afhængigt af alderen på din Canon Speedlite blitz er serienummeret vist på to måder. Enten er serienummeret stemplet ind i blitzen (ældre modeller) eller også er det skrevet på et klistermærke (nye modeller).

Speedlite 580EX og 430EX

Den ældre generation af Canon Speedlite blitze – 580 EX og 430 EX – har deres serienummer stemplet ind i blitz hovedet uden nogen form for farve.

Speedlite 580EX II og 430EX II.

På de nyere blitze, så som Speedlite 580 EX II og Speedlite 430 EX II, er serienummeret skrevet på et klistermærke som er placeret på blitz hovedet. Typisk er det skrevet med sort skrift på en sølvgrå baggrund.

Digital Photo Professional EXIF data

Hvis serienummeret på dit EOS kamera er blevet slidt ned, eller er blevet fjernet, kan du stadig finde kameraets serienummer via EXIF data. Du skal blot åbne en af dine billeder (RAW eller JPEG) i Canons Digital Photo Professinal software, som følger gratis med alle EOS kameraer, og derefter enten højre klikke og vælge “Info…” eller vælge “File > Info”. Disse metoder vil frembringe et pop-up vindue som viser forskellige EXIF informationer. I bunden vil du finde en felt kaldet “Camera Body No.” – Dette nummer er dit kameras serienummer.

Registrer dig til CPS

Registrering af alt dit Canon udstyr i din CPS profil kan være praktisk for fremtidige forsikrings formål. Du bør også bemærke at du i CPS kan registrere ejerskab af Canon Pixma Pro printere og Canon stor format printere som du ejer.

indhold