Canon kan nu tilføje to nye objektiver til den kendte EF-serie. Det sker med EF 24-70 mm f/4L IS USM samt EF 35 mm f/2 IS USM, der henvender sig både til den professionelle fotograf og den kræsne fritidsfotograf. Med førsteklasses optisk teknologi – kombineret med et kompakt design – er der tale om to objektiver, der er velegnede til en lang række formål, lige fra reportage- til landskabs-, portræt- og ikke mindst rejsefotografering.

Vi hos Silkeborg fotograf bruger Canon objektiverne

Canon teknologi

Begge objektiver byder på den seneste Canon teknologi med henblik på at yde perfekt billedkvalitet og er den perfekte makker til eksempelvis det nye EOS 6D spejlrefleks-kamera. Således rummer såvel EF 24-70 mm f/4L IS USM som EF 35 mm f/2 IS USM asphæriske linseelementer og er endvidere forsynet med Super Spectra Coating, optimeret for hvert enkelt element. Endvidere kan nævnes Canons markedsledende Image Stabilizer (IS) teknologi samt Ultrasonic Motor for superhurtig Auto Focus (AF) og unik optisk performance. EF 24-70 mm f/4L IS USM er endvidere det seneste af Canons objektiver med Hybrid IS teknologi, som sikrer knivskarpe billeder uden rystelser på alle brændvidder, inklusive ved makrofotografering.

EF 24-70 mm f/4L IS USM – høj performance, høj fleksibilitet og Hybrid IS 

EF 24-70 mm f/4L IS USM er det nyeste objektiv i Canons kendte L-serie – også kendt som rødringsserien – og udvider dermed sortimentet af standard zoom EF-objektiver til såvel den professionelle fotograf som den kræsne fritids- eller hobbyfotograf. Objektivet er ideelt til eksempelvis reportage- og bryllupsfotografering og kombinerer således et populært brændviddespænd, der er anvendeligt i mange situationer, med den kendte L-kvalitet, der sikrer perfekte billeder under alle forhold. En ny og forbedret makrofunktion gør det endvidere muligt at fotografere med en maksimal forstørrelsesgrad på 0.7x. Dermed mindskes behovet for at medbringe et dedikeret makroobjektiv i fototasken.

Objektivets optiske system

Objektivets optiske system inkluderer to asphæriske elementer sammen med to Ultra-low Dispersion (UD) elementer, hver især optimeret med Super Spectra Coating med henblik på at minimere optisk forvrængning, såkaldt chromatisk aberration, farveslør og genskin. Største blændeåbning er f/4 gennem hele zoomspektret, hvilket giver fotografen særdeles gode kreative muligheder for så vidt angår mulighed for at arbejde med dybdeskarpheden. Kombineret med en 9-bladet, cirkulær blændering er det muligt at fokusere knivskarpt på motivet og trække det frem i billedet, mens baggrunden fremstår blød og diffus, den såkaldte bokeh effekt.

EF 24-70 mm f/4L IS USM

EF 24-70 mm f/4L IS USM er endvidere forsynet med et nydesignet IS-system, der sikrer knivskarpe optagelser uden rystelser i hele zoomområdet. Canons avancerede optiske billedstabilisator giver således hele 4 blænder mere at arbejde med under dårlige lysforhold, mens Hybrid IS effektivt kompenserer for såvel horisontale som vertikale rystelser under makrooptagelse. Lynhurtig og præcis autofokus sikres ved hjælp af den lydløse Ultrasonic Motor (USM), som arbejder sammen med den kraftfulde CPU og avancerede AF algoritmer. Selv når der benyttes autofokus, kan fotografen til hver en tid justere fokus manuelt.

EF 24-70 mm f/4L IS USM byder endvidere på et design, der både er kompakt og tilpasset efter brugerens behov. Udvendigt er det belagt med en læderlignende tekstur, lige som selve konstruktionen er forbedret med henblik på at øge brugervenligheden. Det betyder blandt andet et forbedret design af såvel fokuserings- som zoomring. Endvidere skal naturligvis nævnes, at objektivet er støv-, regn- og fugttæt, og at zoomringen kan låses fast i inderste position under transport for beskyttelse af objektivet. Under brug sørger en fluor-coatning for at minimere risikoen for støv, snavs og fingeraftryk på frontglasset.

EF 35 mm f/2 IS USM – et bredere syn på verden

Det nye EF 35 mm f/2 IS USM objektiv er designet til at byde på en høj grad af fleksibilitet og således gøre det muligt for fotografen at fange et endnu bredere udvalg af motiver i søgeren. Objektivet er det første Canon 35 mm objektiv med fast brændvidde, et såkaldt prime objektiv, med optisk billedstabilisator. Sammen med Canons kendte IS teknologi sørger høj optisk kvalitet for fremragende ydelse i et kompakt og let design. EF 35 mm f/2 IS USM giver mange fotografiske muligheder lige fra portræt- til landskabsfotografering, hvilket gør det til den perfekte allround objektivpartner i fototasken.

Objektivet er endvidere kendetegnet ved avancerede specifikationer. Blandt andet lysstærk f/2 blændeåbning med gode muligheder for at arbejde med dybdeskarpheden og som nævnt optisk billedstabilisator, der giver 4 blænder mere at arbejde med og sikrer knivskarpe optagelser, også håndholdt under dårlige lysforhold. Objektivet rummer endvidere Panning IS, en billedstabilisationsteknologi, der er optimeret til situationer, hvor fotografen bevæger kameraet horisontalt.

EF 35 mm f/2 IS USM er monteret med et asphærisk linseelement i den bageste del af konstruktionen, hvilket minimerer optisk forvrængning. Desuden er hvert enkelt element belagt med en Super Spectra coating med henblik på at reducere reflekser og genskin samt sikre perfekt farvebalance. Kombinationen af den lydløse Ultrasonic Motor (USM) og den kraftfulde CPU sikrer lynhurtig og præcis autofokus med mulighed for hele tiden at korrigere manuelt.

Nye objektivdæksler – designet for bedre komfort

Begge de nye objektiver leveres med nydesignede Mark II objektivdæksler, der er udstyret med en central låsemekanisme midt i dækslet. Dermed er det nemt at fjerne dækslet blot ved at trykke på denne, selv ved brug af modlysblænde. De nydesignede objektivdæksler vil blive lanceret til hele Canons EF-sortiment i starten af januar 2013 og vil også kunne købes separat.

indhold