Hvor kan man lave portrætter i naturen? Når der skal tages portrætfotos, så kan det gøres på mange forskellige lokationer. Det kan være i fotografens studie, det kan være foran en neutral baggrund i virksomheden eller det kan være udenfor. Når du fotograferer ude i det fri, så får du mange scenarier foræret, ligesom du får en lyssætning og nogle vidder, som du kan udnytte.

Der er et utal af muligheder for at skyde de perfekte portrætter, når du bevæger dig ud i naturen. Forskellige scenarier kan signalere noget forskelligt, så derfor gælder det om at vælge de helt rigtige omgivelser, når der skal fotograferes udenfor.

Hvor kan der med fordel fotograferes ude i naturen?

Hvor kan der med fordel fotograferes ude i naturen?

Det er meget brugt at tage billeder i nærheden af noget vand. Det kan være ved en sø eller ved havet, og nogle gange vælger man at lade den, der skal fotograferes, soppe i vandkanten eller lige strejfe vandoverfladen. Dels er vand meget dragende og et godt motiv, og dels giver vandets refleksioner noget helt særligt til et fotografi.

Det er også meget populært at optage videoer og tage billeder ude i en skov. Dels er en skov et smukt sted med gode farvespil og en naturlig detaljemæthed, som er gode for et billede. Dels giver skoven associationer om noget vildskab, frihed og naturlighed. Det giver også noget godt til et billede.

portrætter i naturen
Hvor kan man lave portrætter i naturen?

Mange får også taget billeder i en offentlig eller en privat have

Mange får også taget billeder i en offentlig eller en privat have. Det er en mere tæmmet natur, som giver et andet udtryk på et billede. Det kan give nogle andre farver til billedet, hvilket gør et portræt anderledes, når der er for eksempel nogle blomster, et springvand, en statue, et flag eller et malet plankeværk med på billedet.

Om du vælger det ene eller det andet naturlige scenarie at få taget billederne i, kommer an på, hvad du synes bedst om, men det kommer også an på, hvilken type portrætfotos det skal være. Der er stor forskel på, om det skal være portrætter af dine elskede, eller om det skal være portrætter, der skal bruges i en professionel sammenhæng. 

Den professionelle fotograf har stor erfaring med kompositionen af et billede, og han eller hun vil kunne vejlede dig i forhold til, hvilken baggrund der egner sig bedst til den type portrætbilleder, som du gerne vil have lavet. Tag derfor gerne fotografen med på råd, når der skal vælges den rette udendørs lokation til netop dine billeder.

indhold