Guide til ansøgning som fotograf elev

Til dagligt modtager professionelle fotografer, jævnligt mails med “ansøgning som fotograf elev” i titlen. Mange af ansøgerne oplever desværre, de enten ikke får et svar tilbage, eller et “pænt nej tak“. Hvad skal, der til for at fange fotografernes opmærksomhed når en elev ansøger om en stilling. Kan man selv gøre noget i og ved ansøgningen, der skaber opmærksomhed og får ansøgningen til at skille sig ud fra mængden?

Hvordan skriver man en ansøgning som fotograf?

Når vi modtager ansøgninger fra fotograf elever, oplever vi faktisk et brændende ønske om, at komme i lære, som fotograf. Problemet er bare, når vi læser disse ansøgninger, indenfor noget så kreativ, som fotografiet, så bør en ansøgning afspejle mere kreativitet og modenhed. Ansøgningen bør bære præg af, man søger indenfor et kreativ felt. Ellers kan man jo ligeså godt ansøge hos Bilka.

Gør din ansøgning spændende og kreativ

De ansøgninger vi modtager, hvor eleven har været ude og fotografere en kreativ fotoserie og vedhæftet dem i ansøgningen. Eller hvor eleven har dekoreret ansøgningen på en sjov og kreativ måde, med enten tegninger, eller billeder, fremstår for os ihvertfald, langt mere interessante at læse, end de elever, der blot skriver en ansøgning og så henviser til deres hjemmeside, eller en blog de har oprettet.

Det er de små detaljer….

Det er de små detaljer, der skaber den gode fotograf

Det er øjet for de små detaljer, der i sidste ende skaber den gode fotograf. Jo bedre billedernes udtryk fremstår og jo mere kreative vinkler og brug af lys, des mere interessant vil man fremstå, i sin ansøgning. Derfor bør en ansøgning ved en fotograf, også udstråle at man har noget på hjertet. At man gerne vil gå, den ekstra mil for at få stillingen, som fotograf elev. Der jo er mange om budet, til de forholdsvis få fotograf elevpladser i Danmark. Derfor bør man gøre alt, for at ens ansøgning skiller sig udfra mængden.

Skriv din ansøgning, som var det den sidste ting du skulle gøre på jorden.

Hvad du bør gøre (Ansøgning som fotograf elev)

Sæt dig ned og gennemtænk et par spændende fotoopgaver. Det kan være en flot portrætfotoserie i naturen, eller i en gammel fabrik. Du kunne også tage en ven eller veninde med ud til vandet og binde en masse tyl omkring hendes krop og lade hende løbe en tur forbi dit kamera. Uanset hvad du vælger at lave, er det vigtigt du får vist du kan tænke kreativt og bruge forskellige vinkler. Det er også vigtigt du kan skabe nogle spændende kompositioner, og lege med lyset.

Læs mere om uddannelsen her.

Det er bestemt heller ingen skade til, at du viser du kan bruge photoshop og lightroom i dine billeder. Jo mere parat du fremstår, som fotograf elev, des nemmere vil det være interessant for en travl fotograf, at tage dig ind i sit firma. Hvis en fotograf hurtigt kan få noget ud af dine evner og ikke skal lære dig helt op fra bunden af, og du kan indgå i teamet, som selvstændig fotograf, des mere attraktiv vil du være. Tid er penge desværre, også indenfor den kreative industri. Held og lykke til dig med ansøgningen som fotograf elev.

Du er velkommen til at kontakte os herunder, for mere information:

  Dit fulde navn (skal udfyldes)

  Din adresse (skal udfyldes)

  Postnr. og by (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Skriv tegnene i feltet herunder:
  captcha

  Din besked (skal udfyldes)

  indhold