5 tips til at tage flotte børneportrætter

5 tips til at tage flotte børneportrætter – den professionelle fotograf i Silkeborg

Et veleksekveret børneportræt

5 tips til at tage flotte børneportrætter – Et veleksekveret børneportræt er bedårende og smuk vægbeklædning ud over det sædvanlige. At tage det perfekte børneportræt er dog ikke nemt, da børn kan være svære at arbejde med og instruere, men frygt ej. Heri artiklen får du nemlig 5 skarpe tips, der kan øge dine chancer for at tage det billede, som får alle til at dåne.

Indlægget er forfattet af folkene bag Babyhelp.dk, en portal, der guider og hjælper nybagte og kommende forældre med alle de udfordringer, de måtte møde.

Børn er taknemlige billedmotiver

Børn har mange iboende karaktertræk, der gør dem til taknemlige billedmotiver. Dels er et barn som regel bedårende alene grundet dets størrelse og udseende. Der er noget uskyld og renhed over børn, som man ikke finder hos voksne, og disse elementer gør sig bare ekstremt godt på billeder.

Derudover udstråler mange børn en helt særlig autenticitet på billeder. Børn har nemlig ikke tillagt sig alle de hæmninger, som mange voksne har. Børn er spontane, lystdrevne, dejlige væsener, hvor der er harmoni mellem det ydre udtryk og den indre tilstand.

Selvom børn generelt set kendetegnes ved en række træk, der giver dem en række gode forudsætninger for at brillere på billeder, betyder det desværre ikke, at ethvert billede, hvorpå et barn optræder, bliver fantastisk.

Vælger i at booke en professionel børnefotograf fra Silkeborg her, får i ikke bare skønne billeder af børnene men flotte kvalitetsbilleder.

Derudover er det en udfordring, at mange børn ikke er særligt lydhøre. Børn går egne veje, så når man som fotograf mener at have fået en fantastisk idé, er det langt fra sikkert, at denne opfattelse deles af barnet.

Vær derfor beredt på udfordringer, når du giver dig i kast med at tage børneportrætter i Silkeborg. Det vil udelukkende gavne dig at være forberedt på modstand. Derudover vil det gavne dig at følge nedenstående tips og tricks.

Børn kendetegnes nemlig også af en række andre karaktertræk, som stiller store krav til fotografen, hvis han/hun skal lykkes med at indfange et magisk moment af barnet, hvor alt går op i en højere enhed.

Dels er mange børn utålmodige, hvilket gør, at det kan være svært at fastholde et barns interesse over længere tid. Dette er en klokkeklar udfordring, da det perfekte billede sjældent tages første gang, man klikker på udløseren. 

Familier

Vi fotografer også familier og store gruppefotos. Klik og se med!

Gravide

En lille ny i maven? Livet er på vej. Vil du gerne mindes din flotte graviditet?

Konfirmand

Er et af dine børn på vej ind i de voksnes rækker? Vil du gerne have et mere spændende konfirmand foto?

5 tips til bedre børnebilleder

1. Sørg for, at barnet ikke er sultent

Her kommer så de 5 tips til at tage flotte børneportrætter – Sultne børn kan – for at sige det mildt – være nogle små ulydige sataner. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at dit barns mave ikke knurrer, når barnet skal agere model. 

Efter morgenmaden plejer at være et rigtig godt tidspunkt for fotografering, da de fleste børn er friske og fyldte med energi på dette tidspunkt af dagen.

2. Find en god lokation

Du bør have helt styr på lokation, inden fotograferingen påbegyndes. Du gør dig selv en stor tjeneste, hvis du vælger et sted, hvor du ved, at dit barn vil føle sig trygt. 

Mange vælger en legeplads eller lignende, hvor barnet plejer at lege. I så fald du vælger et offentligt sted, skal du være forberedt på, at du ikke nødvendigvis er alene, når du skal tage billederne.

Måske betyder lidt ekstra selskab intet i dit og dit barns tilfælde, men der kan ikke herske nogen tvivl om, at det vil forstyrre nogle. Overvej, om du og dit barn tilhører den gruppe, der ikke lader jer forstyrre, eller om I tilhører den anden gruppe. Hvis I tilhører gruppen af dem, som det vil forstyrre, bør du overveje en location på et aflukket område.

Du kan med fordel også overveje en naturskøn location, da smukke omgivelser altid vil forbedre helhedsindtrykket af et portrætbillede. 

Uanset hvilken lokation du vælger i Silkeborg, skal du på forhånd sikre dig, at lyset er godt og let at arbejde med på det udvalgte sted. Tag derfor meget gerne et par testbilleder uden barnet på slæb, så du ved, hvilke forhold du skal forvente at arbejde under.

3. Medbring legetøj og/eller bamser

Hvor godt dette tip er, afhænger naturligvis lidt af barnets alder. Er barnet ungt, vil det dog altid være en stor fordel at medbringe lidt legetøj, som du ved, kan få barnet i godt humør. 

Særligt hvis du har valgt en location, der – for barnet – er et fremmed sted, vil det være vigtigt med genkendelige elementer, der kan give barnet tryghed. 

Mange ønsker ikke, at barnet leger med legetøj på portrætbillederne. Hvis dette også gælder for dig, betyder det nødvendig ikke, at du skal afholde dig fra at tage legetøj med. 

Formentlig vil du nemlig kunne få dit barn til at smile, være opmærksom, grine og komme i godt humør alene ved at vifte med legetøjet henne bagved kameraet.

4. Tag barnet med på råd

Hvis barnet har en alder, hvor det er i stand til at tale og kommunikere, så involvér meget gerne barnet i fotograferingsprocessen. Du kan score mange point ved at vise kameraet frem og forklare, hvad de forskellige knapper kan. Børn er nemlig som regel nysgerrige og elsker nye informationer.

I dag kan man på stort set ethvert kamera se de billeder, man har taget, på en digital skærm. Hvis det også gælder for dit kamera, er det en god idé løbende at vise dit barn de billeder, som du har taget. Rigtig mange børn elsker nemlig at kigge på sig selv, og det vil derfor være motiverende for dit barn at bevidne, at der er en mening med galskaben. 

Du kan også med fordel spørge barnet, om det har nogen sjove ideer. Når barnet bliver taget med på råd, føler barnet nemlig, at det er et fællesprojekt, hvilket vil gavne barnets samarbejdsvillighed.

5. Alliér dig med en professionel

I dag har langt de fleste rent faktisk teknisk udstyr, der er i stand til at tage ekstremt gode billeder. Det skyldes den hidsige teknologiske udvikling de seneste år, der blandt andet har bevirket, at stort set alle nye mobiltelefoner udstyres med kameraer, som kan levere blændende billeder på et professionelt niveau.

En ting er dog udstyret – noget andet er evnerne. At tage formidable portrætbilleder er nemlig ikke noget, man bare lige lærer på en eftermiddag. Det kræver mange års erfaring samt en masse viden om alt fra billedkomposition til lys. 

Vil man være sikker på at få nogle portrætter af ungerne ud over det sædvanlige, kan det derfor være en god idé at alliere sig med en professionel fotograf i Silkeborg. En sådan vil den nemlig have øje for de helt små detaljer, som den uøvede fotograf ikke ser, og det er netop disse detaljer, der kan gøre et billede magisk frem for blot godt. 

5 tips til at tage flotte børneportrætter

indhold