er er 2 øvelser der gør dig bedre som model. 

Øvelse 1.

Sæt dig ned og nedskriv 10 forskellige “emotions”. F.eks. 

1. Glad
2. Sur
3. Ked
4. Lykkelig
5. Sulten
6. Lystig
7?
8?
9?
10?

Sæt dig så ned, foran et spejl, 10 dage i træk og tag dine emner i rækkefølge. Når nu du ser dig selv i spejlet og du ser glad ud (forudsat at det er denne emotion du øver dig på) skal du huske hvilke muskler du bruger i dit ansigt og hvilke tanker der kunne få dig til at se sådan ud. Brug ca. 15 minutter på denne øvelse. Brug derefter ca. 15 minutter foran et gulv til loft spejl hvor du nu også skal prøve at få din krop til at signalere det samme som dit ansigt. 
Gentag denne øvelse ofte og du vil få meget lettere ved at posere foran et kamera.

Øvelse 2.

Kig i blade, magasiner og på TV. Læg mærke til hvad og hvordan de kendte/etablerede står/gør. Prøv at efterligne dette look foran et spejl. Husk på at enhver opgave er, et job som skal udføres som et teater stykke. Du skal spille en rolle.
Jo mere du har øvet dig på at spille forskellige roller jo nemmere har du ved at arbejde foran et kamera.

TFP – Hvad er det?
TFP er et ofte brugt udtryk i model- og fotografindustrien. TFP er en engelsk forkortelse for “Time for print” og betyder direkte oversat “Tid mod billeder” Ved at markere TFP på din profil indikerer du at du er villig til at arbejde mod at du for billeder du kan bruge i dit portefølje.
Bliv set som model!
Det handler jo om at blive set. Gemmer du dig i kulissen skal du ikke regne med at du får henvendelser. Du skal og bør selv gøre en aktiv indsats. 

DERFOR: Gem dig ikke bag webcam og dårlige mobil billeder. Kontakt en af fotograferne på Modeltypes.dk. Forklar hvad du har i tankerne og få skabt dig et præsentabelt portfolio. En lang række fotografer arbejder gerne TFP/CD [Time for Print/CD] hvilket betyder at du ikke skal betale for dine billeder. 

Beskrivelse: Husk at det er vigtigt at du laver en kort beskrivelse af dig selv – fortæl hvad du ønsker at lave, Er du p.t. IKKE interesseret i foto så skriv det. Du kan jo være på ferie, skriver måske opgave eller 1000 andre ting. Men for ikke at spilde andre folks tid bør du opdatere din profil med disse oplysninger. 

Dine Mål: Hvis en fotograf leder efter en høj model, eller en lav model, eller en pige med stoore bryster, eller …. så er det ærgerligt for dig hvis dine mål ikke er opdateret. 

Telefon: Det hænder fra tid til anden at vi får opgaver ind – og derfor vil det for din skyld være godt hvis vi kan få fat på dig. Dit telefon nummer SKAL være anført på din profil! INGEN får disse oplysninger.

Konkurrencer: Deltag i de konkurrencer der er at finde på nettet, i bladene osv. Du får erfaring og bliver eksponeret. Erfaringen kan betyde at det måske er dig der har den store fordel ved en casting.